Арестович пояснив, як йому вдалося виїхати за кордон / скріншот

Колишній радник офісу президента Олексій Арестович розповів, як він виїхав за кордон під час воєнного стану в Україні. Він запевнив, що виїжджав на законних підставах.

"Я законослухняний громадянин і, зрозуміло, виїхав з країни на законних підставах. Їду досить часто, це зазвичай на кілька днів, у справах. Як правило, вдається привозити за підсумками поїздок Хороші новини для України. Ті, хто хайпує, насправді, прекрасно знає, що є певні категорії людей і обставини, за якими випускають. Це і журналісти, і волонтери, і люди на певні заходи по бізнесу, а хтось і за службовим обов'язком. У кожному окремому випадку у мене є тверді підстави для виїзду, як і ще більш тверді підстави для швидкого повернення додому. Виїзди ніколи не приховую", - заявив Арестович у коментарі для ТСН.

При цьому він зазначив, що частина його роботи - контрпропаганда російській пропаганді для європейської та світової аудиторії.

Відео дня

"Цього разу я, зокрема, спілкувався з проукраїнськими лобістами в італійському суспільстві, дав кілька інтерв'ю італійським медіа. Публічна дипломатія-дуже потужний інструмент. Ми повинні зробити все, щоб Україна перемогла в цій війні", - пояснив політик.

Крім того, він заявив, що завжди їздить за офіційним запрошенням іноземної сторони, а не тому, що йому захотілося, і запевнив, що вже повернувся з Італії в Україну.

Виїзд за кордон - що відомо

23 січня 2023 року президент України Володимир Зеленський підписав указ, про дозвіл виїзд за межі України держслужбовцям виключно у службові відрядження.

27 січня Кабмін схвалив постанову про заборону на виїзд чиновників за кордон без поважних причин. При цьому прикордонники повідомили, що передбачено ряд винятків з правил.

Пізніше уряд розширило список категорій жінок і чоловіків серед держслужбовців, які під час війни можуть виїхати за кордон. 

Вас також можуть зацікавити новини: