Харківська розробниця закликала IT-фахівців зі всього світу підтримувати Україну

На щорічній конференції Swift Heroes вже п'ять років поспіль збираються провідні iOS-розробники з різних країн (США, Великобританії, Ізраїлю, Індії та країн Європи). До участі долучаються представники Google, Amazon, Spotify та інших великих міжнародних компаній. Цьогоріч вперше серед спікерів заходу була представлена українська IT-команда NIX.

Як пояснила експертка NIX Євгенія Бондар, одна з цілей її поїздки на конференцію — через власну історію розказати міжнародній IT-спільноті, як війна вплинула на її життя та долі всіх українців.

Відео дня

Євгенія Бондар, iOS Tech Lead в NIX:

"Я вважаю, що українські IT-фахівці мають використовувати всі можливі способи і розповідати світові правду про війну. Україна не сходить зі стрічок міжнародних новин, та люди звикають до цього. Тому з усіх майданчиків варто наголошувати: війна досі триває. Я переживаю те, що зараз болить мільйонам українців. Ми хоробра нація й об'єдналися, щоб побороти ворога, але нам і досі потрібна підтримка заходу — фінансова, моральна, інформаційна. Тому, якщо можете, виходьте на мітинги, розповідайте про війну у соцмережах, звертайтеся до своїх політиків".

Харківська розробниця закликала IT-фахівців зі всього світу підтримувати Україну

Також спікерка підкреслила: IT-бізнес в Україні продовжує працювати і чи не єдиний з усіх сфер приносить валюту в бюджет, чим підтримує нашу економіку. До того ж, IT-індустрія надає нові робочі місця і дозволяє людям працювати віддалено з безпечних місць. На думку Євгенії, сьогодні кожен IT-спеціаліст своєю залученістю у проєкти робить важливий внесок у нашу спільну перемогу. Тому фахівцям варто й надалі професійно розвиватися. І саме участь у подібних конференціях дозволяє підтримувати цей робочий тонус.

Харківська розробниця закликала IT-фахівців зі всього світу підтримувати Україну

У своїй основній лекції спікерка розповіла про важливість знань UI/UX-дизайну для iOS-розробників.

Євгенія Бондар:

"Розробникам варто прислухатися до пропозицій дизайнерів і вчитися говорити з ними про UI/UX на одній мові. Їхні ідеї виникають не з повітря, а базуються на чітких правилах створення зручних і приємних оку продуктів. Програмістам хоча б на базовому рівні корисно було б розібратися у гайдлайнах Apple, кольоро- та типографіці, принципах створення макетів тощо".

Харківська розробниця закликала IT-фахівців зі всього світу підтримувати Україну

Зі схожою доповіддю експертка виступала на NIXMultiConf, одній із найбільших IT-конференцій у Східній Європі. Цього разу вона вирішила винести обговорення теми вже на міжнародний рівень.

Довідка:

NIX — одна з найчисленніших IT-команд Східної України, яка вже 28 років спеціалізується на розробці складних мультиплатформенних продуктів для компаній зі США, країн Європи та Південно-Східної Азії. Експерти NIX формують найбільше IT-ком'юніті Харкова, надають активну підтримку профільним вишам та пропонують безкоштовне навчання за 19 програмами підготовки.