Нардеп розповів про категорії, які підлягатимуть економічному бронюванню / колаж УНІАН, фото УНІАН

В уряді планують прив’язати бронювання від мобілізації до рівня заробітної плати, також бронювання стосуватиметься певних професій. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.

За його словами, бронюванню підлягатимуть всі чиновники категорії А, робітники підприємств, установ і організацій оборонно-промислового комплексу, постачальників для ЗСУ, а також працівники поліції. 

З бізнесу, за інформацією депутата, забронюють повністю працівників паливно-енергетичного комплексу та операторів зв'язку.

Відео дня

 Також отримують можливість для бронювання: 

  • ті, хто отримує зарплату від 35 000 грн.
  • платники ПДФО у розмірі понад 6,3 тис грн, і ЄСВ понад 7,7 тис грн; 
  • айтівці, а саме резиденти "Дія сіті", за умови сплати ПДФО понад 6,3 тис грн. 

"Подібне за змістом рішення вже виносилось на обговорення з ОП місяць тому. Але тоді його завернули саме через критику норми про зарплату від 35 000 грн", - написав Гончаренко.

Бронювання працівників в Україні – останні новини

Народний депутат України від фракції "Слуга народу", член комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський розповів, що у законопроекті про посилення мобілізації розширять категорію заброньованих працівників

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про роботу уряду над новим підходом до системи економічного бронювання працівників від мобілізації. За його словами, уряд хоче зробити підхід до бронювання більш справедливим – в першу чергу, мають бути заброньовані люди, що забезпечують життєдіяльність країни

Водночас економіст, директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський зазначив, що крім високої зарплати, характеристикою для визначення кількості заброньованих працівників має бути саме підприємство – скільки податків воно платить, скільком людям платить зарплату. 

Вас також можуть зацікавити новини: