"Прославлення тих, хто підтримував нацистську ідеологію, оскверняє пам'ять жертв Голокосту в Україні", - заявили в посольстві Ізраїлю / фото ua.depositphotos.com

Ізраїль засудив смолоскипну ходу до дня народження Степана Бандери. Такі марші пройшли в деяких українських містах 1 січня, зокрема в Києві.

"Ізраїль засуджує націоналістичний марш на честь Бандери. Прославлення тих, хто підтримував нацистську ідеологію, оскверняє пам'ять жертв Голокосту в Україні", - повідомляється на сторінці посольства Ізраїлю у Twitter.

Там також зазначили, що вимагають розслідування у зв'язку з ходою.

Відео дня

"Ми вимагаємо розслідування антисемітських проявів, які мали місце під час маршу, згідно із законом, прийнятим у 2021 році", - йдеться в повідомленні.

Як писав УНІАН, 1 січня в Києві пройшов смолоскипний марш з нагоди 113-ї річниці від дня народження керівника Організації українських націоналістів Степана Бандери.

Об'єднана єврейська община України повідомила про акт антисемітизму на смолоскипній ході в Києві. За її даними, зокрема, один з учасників брав участь з плакатом приблизного змісту: "У Нюрнберзі відбувся суд над нацизмом у Німеччині. А коли відбудеться Нюрнберг-2 над ж*******о-московським комунізмом?".

Вас також можуть зацікавити новини: