Знищена росіянами "Мрія" у Гостомелі / фото УНІАН, Павло Суходільський

Щоб відбудувати "Мрію", вистачить двох років, щоправда, почати її будівництво можна буде лише після перемоги. Легендарний український літак знищили росіяни на початку повномасштабного вторгнення до нашої країни.

Як йдеться в сюжеті ТСН, на заводі Антонова вже замислилися про створення благодійного фонду на відновлення "Мрії". І навіть знають, від кого буде перший внесок, - від 16-річного хлопця Богдана з особливостями розвитку із Сумської області, відданого фаната літаків. 

Українську "Мрію" хлопець побачив у YouTube, з того часу він вивчив усе про найбільший у світі літак й про командира екіпажу Дмитра Антонова. Про знищення легендарного літака Богдан сам дізнався в інтернеті. За словами його матері, він плакав кілька годин. 

"Коли сльози висохли, Богдан запропонував мамі план дій - попросив її зв'язатися з командиром екіпажу "Мрії" Дмитром Антоновим у соцмережі", - йдеться в сюжеті.

Минув місяць - Антонов відповів й запросив Богдана на аеродром у Гостомелі. Хлопець зніяковів, коли побачив понівечену "Мрія". Він весь цей рік збирав гроші на відновлення літака, свій внесок він передав Антонову.

Дмитро Антонов після такого жесту хлопця ніяковіє й каже, що саме зараз він займається створенням фонду для відбудови "Мрії":

"Перший реальний внесок, щойно фонд відкриється, буде внесено від тебе... Всі розуміють, війна, тому будувати не буду. Зараз можна робити її ("Мрію", - УНІАН.) на папері, створити проект... А коли війна закінчиться, то саме будування може зайняти 2-3 роки".

Знищення російськими окупантами українського літака "Мрія"

АН-225 "Мрія" – найбільший і найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським конструкторним бюро імені Антонова. На ньому встановлено 240 світових рекордів.

24 лютого 2022 року, у перший день масштабної війни, внаслідок повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель був знищений літак "Мрія". Згодом у ДП "Антонов" закликали заснувати фонд з відродження Ан-225. За попередніми розрахунками, на відновлення літака потрібно понад 3 млрд дол.

На фото журналісти показували, як командир знищеного окупантами найбільшого вантажного літака Дмитро Антонов одним з перших потрапив на аеродром Гостомеля після його звільнення.

Вас також можуть зацікавити новини: