Група "Метінвест" інвестувала в установку в міській лікарні №4 в Маріуполі нової кріогенної газорозподільної станції.

Завдяки цьому в медустанові вдалося підключити 60 додаткових кисневих точок для Covid-хворих. Аналогічні системи вже працюють ще у двох лікарнях Маріуполя.

Така установка в міськлікарні № 4 створює тижневий запас рідкого кисню. Так, заправляти бочку кріосистеми потрібно набагато рідше, ніж балони з газоподібним киснем.

Відео дня

Читайте такожЛікарні Маріуполя повністю забезпечені киснем для лікування пацієнтів з COVID-19 – лікаріЗа словами співробітника МК" Азовсталь "(входить до Групи "Метінвест") Євгена Рябова, за місяць роботи нова система подачі кисню добре показала себе в експлуатації.

"Кріостанція дозволила медикам мати великі запаси кисню і позбавила від необхідності частої заміни балонів", - зазначив Рябов.

"З установкою автоматизованих кисневих кріосистем нам вдалося збільшити число кисневих точок вдвічі, зробивши кисневотерапію максимально доступною для хворих на коронавірус", - заявив директор з персоналу та адміністрації "Азовсталі" Іван Голтвенко.

З початку пандемії у 2020 році й до сьогодні інвестиції "Метінвесту" в будівництво, утримання та обслуговування кисневої інфраструктури лікарень в Маріуполі склали понад 72 млн грн. Завдяки цьому облаштували 700 лікарняних ліжок з прямою подачею кисню.