Мінфін поверне абітурієнтам гроші за пробне ЗНО / Фото УНІАН

Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО, яке не відбулося в пунктах тестування у зв'язку з карантином.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Урядовий портал.

"За участь у пробному ЗНО кожен учасник сплатив у середньому 145 гривень за кожен навчальний предмет. Попри те, що 85% цих коштів було направлено на друк зошитів для тестування, уряд ухвалив рішення повернути гроші учасникам пробного тестування в повному обсязі", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСайт пробного ЗНО онлайн "ліг"

Так, близько 52 млн гривень буде найближчим часом перераховано на рахунки регіональних центрів оцінювання якості освіти Українського центру оцінювання якості освіти.

Мінфін напрацював максимально спрощений механізм повернення цих коштів, згідно з яким необхідно буде звернутися в регіональне відділення УЦОЯО із заявою, вказавши реквізити рахунку, на який здобувач освіти або його батьки хочуть отримати кошти.

У найближчу середу цей механізм має бути схвалений на засіданні Кабміну і після завершення всіх процедур, передбачених бюджетним законодавством, кошти відразу надійдуть на рахунки розпорядників, зазначили в Мінфіні.

Як повідомляв раніше УНІАН, у МОН заявили, що тестування можуть перенести на серпень.