Призовний вік в Україні знизили до 25 років / колаж УНІАН, фото УНІАН

Адвокат Ростислав Кравець розкритикував законопроект про зниження граничного віку призовників, який напередодні підписав Володимир Зеленський. 

"Зменшили вік до 25 років. Не на час воєнного стану, а взагалі. А що це дає? Це значно менша кількість осіб будуть проходити строкову службу, яку скоро назвуть базовою. Але від перестановки назв нічого не зміниться. Це ж навпаки гірше буде, якщо ми говоримо про майбутнє. Якщо ж ми говоримо про воєнний стан, про те, що зараз відбувається в Україні. Ми хочемо людей від 25 років місяць готувати й кудись відправляти. Але чи правильний це підхід з погляду військової підготовки, розуміння взагалі подій", – сказав адвокат. 

Він також заявив, що місяця підготовки для таких мобілізованих буде недостатньо для того, щоб навчити їх усіх тонкощів ведення війни. 

Відео дня

"Їх там місяць будуть готувати і відправляють. Тобто місяця буде достатньо людині для того, щоб бути підготовленою до війни? Військових готують у спеціальних військових закладах роками для того, щоб людина не лише могла стріляти, а й психологічно була готова. Інформації про те, скільки молодих людей фізично не можуть виконувати бойові завдання – вона взагалі наявна у Збройних силах? І особи, які ухвалюють ці закони, взагалі мають уявлення, що відбувається на фронті? Як працює командування, як відбуваються розпорядження ресурсом на фронті", – заявив Кравець.

Зниження призовного віку: що відомо

Напередодні президент України Володимир Зеленський підписав законопроект, який знижує граничний вік для мобілізації з 27 до 25 років

Раніше Кравець пояснював, що українців до 25 років, які не служили в армії та мають статус призовника, можуть мобілізувати лише за їхньою згодою. Але якщо чоловік має статус військовозобов’язаного, то мобілізувати його до 25 років цілком мають право.

Вас також можуть зацікавити новини: