Адвокат попередив про загрозу мобілізації засуджених / фото Генштаб ЗСУ

Мобілізація засуджених може стати проблемним моментом у новому законі про мобілізацію.

Про це в ефірі каналу КИЇВ24 сказав адвокат, волонтер Сергій Костира. на його переконання, відсутність мотивації захищати державу в ув'язненого та доступ до зброї можуть зашкодити. 

"Не буде ув'язнений за тяжкі злочини просто за ідею йти воювати. Не буде він цього робити. Запитайте у психологів... Для цього потрібно дуже добре знати психологію ув'язнених, роозуміти це. За поняттями цих ув'язнених, на державу працювати  - це "взападло". Це їхні терміни, вони їх використовують... Я боюся, що це (мобілізація засуджених - УНІАН) буде використано не на користь державі", - зазначив адвокат.

Костира зазначив, що ув'язнена людина використовуватиме ситуацію на свій розсуд. А це вже небезпечно з огляду на те, що у цієї людини буде доступ до зброї.

"Якщо в ув'язненого буде можливість втекти - він втече. А що потім робити? Де його ловити, якщо в країні війна? Ви розумієте, на яку небезпеку наражаються оточуючі, якщо ці штрафбати, дизбати будуть працювати?", - додав Костира.

Мобілізація засуджених

Про можливість мобілізації засуджених осіб говорять вже не перший тиждень. 

За словами міністра юстиції Дениса Малюськи, мобілізувати треба порушників правил дорожнього руху та тих, хто засуджений за корупцію. Він наголосив, що в Україні є не тільки ув’язнені, які перебувають у місцях позбавлення волі та через це не підлягають призову – чимало людей отримали умовний строк покарання та "гуляють" вулицями.

Малюська додав, що багато в’язнів безпечні та не обов’язково, щоб всі вони мобілізувалися на посади артилеристів. У війську є багато іншої роботи, яку необхідно виконувати для функціонування армії.

Вас також можуть зацікавити новини: