Протягом кількох місяців поточного року працівники митниці отримали хабарі на суму 410 тис. грн. \ фото УНІАН

На Львівщині Служба безпеки України (СБУ) викрила посадовців митниці, які організували корупційну схему ввезення автомобілів в Україну.

Читайте такожВійна корупції не перешкода: бухгалтер військової частини привласнила майже 800 тисяч гривеньЯк повідомили в прес-центрі СБУ, оперативникам спецслужби надійшла інформація, що кілька службовців митного поста «Городок» Галицької митниці організували оборудку спільно з представниками митно-брокерських структур.

Встановлено, що протягом кількох місяців поточного року працівники митниці отримали хабарі на суму 410 тис. грн. Натомість за цю суму вони умисно сфальсифікували оформлення імпортованої продукції. Вони відобразили у документації ввезення в Україну партії вантажних автомобілів під виглядом агрегатних частин.

Відео дня

«За попередніми даними, протиправна діяльність митників завдала збитків державі на майже 94 млн грн», - зазначили в СБУ.

Під час проведення 19 обшуків у службових приміщеннях та за місцями проживання організатора та фігурантів провадження правоохоронці виявили документацію, яка доводить здійснення оборудки, великі суми коштів у валюті.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 ("зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 ("службове підроблення"), ч. 3 ст. 27 ("співучасть у злочині"), ст. 358 ("підроблення документів, печаток, штампів та бланків") Кримінального кодексу . Митнику - організатору групи - повідомлено про підозру, готуються підозри іншим встановленим фігурантам справи.

Тривають слідчі дії.

Додатково встановлюється причетність ще інших посадовців митного поста та представників митно-брокерських структур до корупційної діяльності.

Корупція в Україні: новини по темі