Головні новини України 17 лютого 2021 / фото REUTERS

В Україні вирішили продовжити дію карантину й повернутися до його адаптивної моделі. Прикарпаття з понеділка оголошується "червоною зоною" - ситуація з COVID-19 "майже критична". 

Продовження карантину в Україні

Кабінет міністрів України продовжив дію карантину в країні до 30 квітня 2021 року, встановивши його адаптивну модель із чотирма рівнями епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

На Івано-Франківщині тим часом через зростання захворюваності на COVID-19 запроваджують жорсткий карантин та розгортають модульну лікарню.

Оцінка Ради подій Революції Гідності

Верховна Рада підтримала постанову щодо подій в Україні під час Революції Гідності, визначивши її одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

Захворюваність на COVID-19

В Україні за добу виявлено 4286 нових хворих на COVID-19, до лікарень госпіталізували 2330 людей.

Всього з початку пандемії коронавірусом інфікувалися 1280904 українці, 1128895 - одужали 24689 - померли.

Масові обшуки у кримських татар у Криму

Російські силовики з самого ранку 17 лютого влаштували масові обшуки в будинках кримських татар в окупованому Криму.

Представництво президента України в АР Крим відреагувало на обшуки окупантів, нагадавши загарбникам про відповідальність.

Новини України 17 лютого 2021 / фото УНІАН

Перемир’я на Донбасі

На Донбасі за добу зафіксовано чотири обстріли з боку російських найманців. Ворог відкривав вогонь у районі Красногорівки, Водяного та Південного, застосувавши міномети, станкові протитанкові та підствольні гранатомети. Також стріляв ворожий снайпер. 

Головні новини України: що важливо знати 17 лютого 2021