Ілюстрація / REUTERS

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявляє, що російській стороні передано список на звільнення кримських татар, яких незаконно ув’язнили на тимчасово окупованому півострові.

Як повідомляє прес-служба ОПУ, про це Єрмак сказав під час робочої поїздки президента Володимира Зеленського на Донбас.

Читайте такожГоловні новини України за 7 серпня: антирекорд нових випадків коронавірусу та перемир’я на Донбасі

Відео дня

За словами Єрмака, Зеленський в останній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним ініціював обговорення звільнення 22 кримських татар, яких незаконно утримують в окупованому Криму.

«Також цей список вже передано російській стороні. І ми очікуємо, що це питання теж буде вирішено», – зауважив Єрмак.

Крім того, керівник ОПУ нагадав, що Зеленський звернувся з проханням звільнити кримського татарина Руслана Сулейманова, якого незаконно утримують у Криму і трирічного сина якого 26 липня знайшли мертвим у стічній ямі.

Як повідомляв УНІАН, остання телефонна розмова президентів України й РФ відбулась 26 липня. Під час розмови було обговорено виконання домовленостей, досягнутих під час «нормандського саміту» 9 грудня 2019 року в Парижі.

Про підготовку до обміну утримуваних осіб з російськими найманцями глава Офісу президента повідомив ще учора під час поїздки на Донбас. Крім того, з сепаратистами погодили ще три ділянки розведення військ.