Фото mirson.ua

Про те, що зима 2022-2023 для українців буде найбільш складною за всю історію, не сказав хіба що ледачий. Нас попереджали про це ще влітку, проте чимало людей виявились не готовими до того, що опалення в домах може не бути по кілька годин чи навіть днів. І добре, коли у вас власний будинок, де можна зробити пічне опалення, але мешканцям багатоповерхівок така розкіш недосяжна. Тому доведеться купити ковдру, теплий одяг, та максимально утеплити свою оселю.

Якщо в попередні роки в період міжсезоння, коли опалення немає, а на вулиці холодно, українці звикли обігріватися електроприладами, то зараз це неможливо. І не дивно, адже централізованого опалення немає саме з цієї причини. Отже, варіантів зігрітися лишається не так багато.

Вдень треба активно рухатись, та можна тепло вдягтись, якщо треба, то навіть верхній одяг для цього підійде. Але вночі так зігріватися не вийде, тому лишається лише розмірковувати, як зігріватися під ковдрою.

Відео дня

Для цього є кілька хитрощів. По-перше, треба рухатись. Ні, не всю ніч, а тільки коли лягли в холодне ліжко. Можна навіть імітувати біг. Проте слідкуйте за тим, щоб ковдра не підіймалась, щоб під неї не проникало холодне повітря. Вечірній "марафон" має бути такої довжини, щоб вам стало спекотно. Якщо ковдра у вас хороша, то після цього вам буде тепло ще довго.

Річ у тому, що під час фізичної активності наше тіло виділяє більше тепла. Зробити кімнату теплою так не вийде. Проте у ліжку об’єм, який треба обігріти мінімальний, тому за кілька хвилин під ковдрою стене достатньо тепло.

Є ще один лайфхак, як зігрітися під ковдрою. Для цього можна використати грілку. Добре, якщо перед сном у вашій квартирі все ж дали світло, щоб електроприлад почав працювати. Проте, якщо цього не сталося, впадати у відчай не варто. Можна скористатися водяним аналогом грілки. Для цього навіть купувати нічого не треба. Якщо у вас вдома є кілька порожніх пластикових пляшок, то наберіть в них гарячої води та покладіть під ковдру. Але тут треба правильно розрахувати температуру води. З одного боку чим більше, тим краще. Проте пластикова пляшка почне деформуватися при температурі 75 градусів. Але, щоб обігріти ліжко, цього вистачить.

Навіть 60 градусів – це дуже гаряча вода. Якщо ви заливаєте рідину такої чи більшої температури, то перш ніж лягти під ковдру, зачекайте, доки пляшки трохи охолонуть, інакше можна й опіки отримати.

Щоб наведені поради були більш ефективними, треба вибрати хорошу ковдру. Адже ці лайфхаки побудовані на тому, що ковдра добре зберігає тепло. Щоб виріб ефективно справлявся з цією задачею, його щільність має бути від 300 г/м2, найкращим варіантом буде ковдра зі щільністю вище 350 г/м2. А от матеріал тут не відіграє особливої ролі, його слід вибирати, відштовхуючись від інших параметрів.