Думка громадян стосовно змін у безпеці та громадському порядку розділилася / фото УНІАН

44% українців відчули за останній рік зміни на гірше у своїй безпеці та громадському порядку.

Читайте такожМайже 60% українців вважають, що влада не може забезпечити безпеку людейЯк передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у результатах соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

За даними опитування, думка громадян стосовно змін у безпеці та громадському порядку за останній рік (з червня 2019 року по липень 2020 року) розділилася. 43% опитаних вважають, що змін взагалі не було, а 44% - відчули зміни на гірше. Позитивні зрушення помітили лише 9% і 4% не змогли відповісти.

Відео дня

Найбільше негативно оцінюють безпекову ситуацію жителі південних областей - 50%. На заході - 52% опитаних вважають, що нічого не змінилося за останній рік.

Крім того, опитування показало, що найбільше соціальна напруженість у зв’язку з погіршенням стану безпеки та громадського порядку спостерігається у східних областях.

Як проводилося опитування

  • Загальнонаціональне дослідження було проведене фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 3 по 9 липня методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів.
  • Були опитані 2022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.
  • Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Вас також можуть зацікавити новини