Податківець часів Януковича Юрій Атаманюк вивіз до Польщі 3 млн доларів незадекларованої готівки, повідомляє НАЗК / фото "Антикор"

У листопаді 2023 року до Держмитслужби України надійшов лист Національного антикорупційного бюро України щодо можливого вивезення за межі митної території України валютних цінностей з порушенням митних правил. Відповідно до наданої інформації, особами вказаними у додатку до листа здійснювалась вивезення із України в республіку Польща валютних цінностей в сумі, що перевищує 100 тисяч євро, повідомляє видання "Антикор".

Журналісти зазначають, що серед вказаних прізвищ - колишній податківець часів Януковича Юрій Атаманюк, який, за даними польських митників привіз до Польщі майже 3 мільйони доларів готівкою.

Видання пише, що згідно з офіційною біографією, Юрій Атаманюк більше 20 років безперервно пропрацював у системі податкової міліції: починав у Вінницькій та Рівненській областях.

Відео дня
За даними ЗМІ, Юрій Атаманюк привіз до Польщі майже 3 мільйони доларів готівкою / скріншот "Антикор"

"У 2001-2005 роках - перший заступник начальника ДПІ у різних районах Києва, 2005-2010 рр. – заступник начальника управління податкової міліції ДПА у Києві, останні п'ять років – перший заступник начальника Головного управління податкової міліції ДПС України. Також має звання генерал-майора податкової міліції", - стверджує "Антикор".  

Журналісти також повідомляють, що у 2015 році Юрія Атаманюка люстрували відповідно до закону "Про очищення влади" - йому заборонено наближатися до держслужби до 2025 року. Відтоді він з 2015 року був першим віце-президентом ВГО "Асоціація платників податків України".

"Антикор" зазначає, що "за час 20-річної безперервної роботи у системі податкової міліції він набув великих статків".

«Антикор» зазначає, що Юрій Атаманюк «за час 20-річної безперервної роботи у системі податкової міліції набув великих статків» / скріншот "Антикор"

"Зокрема, у власності люстрованого генерала податкової міліції та його найближчих родичів перебуває понад півсотні об’єктів нерухомості, та успішних бізнесів у сфері нерухомості", - повідомляє ЗМІ.