У Миколаєві викрили агентурну мережу РФ / фото REUTERS

Служба безпеки України знешкодила агентурну мережу РФ, яка повинна була забезпечити проникнення ворожих ДРГ у Миколаїв.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

"Встановлено, що агентурна група була сформована резидентом під кураторством генерала російських окупаційних сил. До її складу входило 5 осіб з числа місцевих жителів. За вказівками куратора, агенти також збирали інформацію щодо суспільно-політичної обстановки в регіоні та наслідків ворожих ракетних ударів по Миколаєву", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в СБУ, для отримання секретних відомостей, у тому числі позицій українських підрозділів, зловмисники намагалися "в темну" використовувати діючих військовослужбовців. Тобто випитували в них секретну інформацію нібито у дружній розмові.

"Після "успішного" виконання завдань частину агентів мали евакуювати до Криму, іншим – обіцяли керівні посади в разі окупації Миколаївщини. В ході слідчо-оперативних дій в обласному центрі затримано активних учасників ворожої групи", - повідомили в СБУ.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчинені злочинів за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, як в Миколаєві затримали та відправили за ґрати місцевого жителя, який коригував ракетний удар Росії по оборонному підприємству в місті.

Вас також можуть зацікавити новини: