Парафіяни УПЦ МП кричать "ганьба" людям ,які виходять з храму / скріншот відео

Оновлено 17:48. Як повідомило згодом Суспільне із посиланням на голову зборів парафіяльної ради церкви Наталію Свистун, 23 червня вигуками "Ганьба!" натовп зустрів ревізійну комісію, яка має інвентаризувати майно парафії.

"Комісію тоді супроводжували військові. Обурені вигуки на їхню адресу нині розповсюджуються соцмережами із некоректними коментарями: начебто віряни московського патріархату ганьбили родину і побратимів загиблого захисника, якого відспівували у храмі", - йдеться в повідомленні.

Початково повідомлялося, що в Хмельницькій області 23 червня прихожани УПЦ МП влаштували провокацію в день поховання загиблого українського воїна.

Прихильників російської церкви не збентежило те, що в храмі щойно відбулася панахида за загиблим, і родичі їхали ховати військового. Вони кричали "ганьба" родичам полеглого героя. Відповідне відео, на якому зафіксовано ганебний вчинок прихильників московській церкві опублікував блогер, учасник бойових дій Олександр "Гром" Грамарчук.

"Це якийсь сюр…В Красилові (Хмельницька область) прихожани РПЦ кричали "ганьба!" військовим і родичам загиблого Героя, які виходили з храму після панахиди за загиблим, яку проводила ПЦУ", - написав він.

Одержимі російською церквою особи, які влаштували провокацію на похороні українського війського, не хочуть, аби Свято-Воскресенський храм переходив до Православної церкви України. На відео видно й чутно, що після того, як родичі і побратими воїна пройшли "коридором", створеним парафіянами УПЦ МП під вигуки "ганьба", вони почали скандувати: "Ми не хочемо до ПЦУ".

Свято-Воскресенський храм завершив оформлення документів про перехід із УПЦ МП до ПЦУ ще 30 травня. І 23 червня, у день прощання з військовим, захисники церкви московського патріархату вирішили влаштувати свою ганебну акцію.

Захисник України Іван Кушнірук був кулеметником, він вступив до лав тероборони з перших днів повномасштабного вторгнення, а згодом захищав країну на Сході, повідомляється на сторінці Krasylivgram у Facebook. "5 червня під час наступальних дій в районі населеного пункту Північне Донецької області, переміщуючись між позиціями, Іван зник без вісти... Згодом ми почули болючу звістку... Ми знали Івана як світлу та добру людину", - йдеться в повідомленні.

У полеглого героя залишилися вдома мама, донька, сестра та брат.

Захисник України Іван Кушнірук був кулеметником / фото facebook.com/krasylivgram

Коментуючи дії прихильників УПЦ МП у скорботний день, у парафіяльній раді Свято-Воскресенського храму зазначили, що мають офіційні документи про перехід до ПЦУ і засудили дії осіб, котрі прийшли на цю акцію.

"Виявляється московити ще ближче ніж ми думали… Вони ходять нашими вулицями, і діють путінськими методами. Вони кричать "Ганьба" вслід тим, хто захищає їх мир та спокій, вони називають наших загиблих Воїнів-захисників - "псевдо Героями, які служать сатаністам", вони кричать, що не хочуть ПЦУ. Вони називають це рейдерством, хоча рейдери вони самі і це підтверджують офіційні документи! Напевно всі вони хочуть так званого "руського миру"…", - заявили в парафіяльній раді.

Скандали з УПЦ МП в Україні - що творять російські церковнки

Нагадаємо, раніше УПЦ МП уже вляпувалася в гучний скандал у Хмельницькій області. Так, у квітні в Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ МП у Хмельницькому священник і віряни побили військового, який запитав про те, скільки ще людей має загинути, щоб вони перестали відвідувати російську церкву. Пізніше з'ясувалося, що піп УПЦ Московського патріархату, який побив українського військового, втік із України.

Після інциденту представники громади провели збори, на яких проголосували за перереєстрацію Свято-Покровського кафедрального собору УПЦ (МП) до підпорядкування Православної церкви України. А за кілька днів, 4 квітня, депутати Хмельницької обласної ради підтримали рішення про заборону діяльності УПЦ МП в області.

У держслужбі з етнополітики розповіли, що перехід громад Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України відбувається динамічно. За квітень рішення про перехід ухвалили понад 80 громад, а у травні - понад 50.

Вас також можуть зацікавити новини: