Зараз в Україні вакцинують дітей з 12 років / ілюстрація REUTERS

На початку 2022 року в Україні очікується реєстрація вакцини проти COVID-19 для дітей до 12 років.

Про це повідомив голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій під час онлайн-інтерв’ю з медичним експертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою.

За його словами, вакцинація дітей до 12 років буде доступна в Україні лише тоді, коли в країні з'явиться необхідна вакцина.

Відео дня

Лапій уточнив, що це не та вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech, яка зараз використовується для вакцинації дітей від 12 років і для дорослих.

Читайте такожУкраїна - третя у Європі: головний санлікар розповів про покращення ситуації з COVID-19

"Для дітей від 5 до 11 років включно використовується доза, яка втричі менша у порівнянні з вакциною Comirnaty. Зараз цю вакцину ми розводимо, додаємо розчинники і набираємо 0,3 мл. Якщо говорити про так звану дитячу дозу від 5 до 11 років, то це не означає, що ми можемо взяти 0,1 мл... Це означає, що має бути окрема вакцина", - пояснив він.

Експерт додав, що у цій вакцині вміст м-РНК утричі менший, ніж у звичайній вакцині Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

"Скоріше за все, вже у січні 2022 року ми будемо мати її зареєстровану в Україні", - зазначив імунолог.

Раніше повідомлялося, що, за даними фармкомпанії, у віковій групі від 5 до 11 років ефективність вакцини BioNTech / Pfizer досягає 91%. А у віці від 12 до 15 років заявили про 100% ефективності своєї вакцини проти COVID-19.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Коронавірус в Україні: статистика за три місяці / інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини