Затримання Сухроба Карімова / REUTERS

В Україні можуть почастішати випадки терактів. Психічно неврівноважені люди можуть використовувати такі злочини як можливість заявити про себе.

Таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловила психологиня Євгенія Ігрунова, коментуючи захоплення банку в бізнес-центрі "Леонардо" в Києві та інші резонансні злочини із захопленням заручників.

Читайте такожЗахоплення банку в центрі Києва: соцмережі "вибухнули" жартами

Відео дня

"Варто звернути увагу, що це шириться як арифметична прогресія. Чим більше ми про це говоримо й звертаємо увагу на ці випадки, тим більше це надає людям з психічними "особливостями" можливість це побачити і проявити себе, подумати - о, я теж так можу. Це спонукає і провокує - якщо може він, чому не можу я?", – розповіла Ігрунова.

За її словами, "можна навіть бути не психічно хворою людиною, а мати низький рівень емоційного інтелекту й звинувачувати у своїх невдачах інших людей, державу тощо".

"Людина може бути зі своєю злістю наодинці, а потім побачити - я можу зробити так і привернути до себе увагу. Сьогодні я ніхто і в мене проблеми, а завтра про мене знає вся країна", - пояснила психологиня.

Як повідомляв УНІАН, 3 серпня, близько 12:20 у банк в будівлі бізнес-центру "Леонардо", що на розі вулиць Володимирської і Богдана Хмельницького в Києві увійшов чоловік і заявив, що у нього в рюкзаку є вибухівка.

Співробітники правоохоронних органів встановили, що це громадянин Узбекистану Сухроб Карімов, який проживає в Києві. Персонал і відвідувачів було евакуйовано, всередині приміщення з ним залишалася одна працівниця банку.

Близько 15:00 зловмисника затримали.

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом теракту.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що терористові в дитинстві поставили діагноз "олігофренія", в Узбекистані він перебував на психоневрологічному обліку.