REUTERS

Громадянин Узбекистану, який погрожує бомбою у БЦ "Леонардо", заявляв, що араби зрадники, оголошував джихад і виступає проти Путіна, Кадирова і всіх політиків. 

Про це він неодноразово писав на сторінці у Facebook.

Сторінка терориста у соцмережі / Фото скріншот

Сторінка терориста у соцмережі / Фото скріншот

Відео дня

Читайте такожТерорист захопив банк і погрожує підірвати бізнес-центр у Києві: всі подробиці (фото, відео)

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що чоловік має психічні відхилення.

"Судячи за його соціальними мережами - це психічно неврівноважена особа. Терорист декларує, що в його рюкзаку є великий заряд вибухівки, який здетонує, якщо його вб’ють, оскільки за його ногу причеплено трос, який прив’язаний до детонатора. Ми поки що не знаємо, наскільки серйозні його наміри та чи дійсно в нього справжня вибухівка. Тому наразі обрана стратегія перемовин", - прокоментував Геращенко.

За словами заступника міністра, на місці створений оперативний штаб СБУ та поліції, введено в дію план спеціальної операції "Бумеранг".

Як повідомляв раніше УНІАН, сьогодні до банку в будівлі бізнес-центру "Леонардо" на розі вулиць Володимирської та Богдана Хмельницького в Києві увійшов чоловік і заявив, що у нього в рюкзаку вибухівка. 

За попередньою інформацією, особою яка погрожує терористичним актом, є громадянин Узбекистану - Карімов Сухроб Рахманович, 25.03.1988 р.н.

За словами заступника глави МВС Геращенка, працівники банківської установи залишили приміщення, а керівник відділення залишилася всередині за власним бажанням. Невідомий вимагає допустити до нього ЗМІ, щоб дати «певні інтерв'ю».