У Києві на навчаннях готуються до забезпечення безперебійного руху автотранспорту під час зимових екстремальних погодних умов.

Відео дня

Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Під час навчань голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін зазначив, що порушення руху автомобільного транспорту є однією з поширених загроз зимового період.

"Щороку через снігові замети в автомобільні затори потрапляє близько 7 тисяч автомобілів, у яких знаходиться понад 15 тисяч людей, що вимагає від дорожніх служб, ДСНС, Нацполіції та місцевих органів влади в екстремальних умовах надавати допомогу учасникам дорожнього руху", - наголосив він.

Чечоткін додав, що має бути координація дій різних структур, бо інакше навіть за наявних ресурсів, розроблених планах і алгоритмах дій, нескладна небезпечна подія може набути рівня надзвичайної ситуації.

Читайте такожЯк українцям задешево утеплити своє помешкання та зекономити взимку

Зараз триває осінній-комісійний огляд доріг задля належної підготовки вулично-дорожньої мережі до зимового періоду. Зазначається, що поліцейські фіксують стан покриття проїзної частини, узбіч, тротуарів, залізничних колій, технічних засобів організації дорожнього руху. Особливу увагу приділяють аварійно-небезпечним ділянкам дороги, місцям концентрації ДТП, а також стану ліній зовнішнього освітлення та відеоспостереження тощо.

До навчань залучені усі служби, які беруть участь у подоланні наслідків негоди й надзвичайних ситуацій, а це — працівники "Укравтодору", патрульної поліції, ДСНС, "Укртрансбезпеки", а також регіональні представники з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій.

Зазначимо, за даними метеорологів температура повітря в листопаді та грудні 2021 року коливатиметься в межах норми або трохи вище, через що сніговий покрив у грудні не утворюється.

"Температура буде відносно високою до Нового року, з опадів очікується дощ або мокрий сніг. Сніговий покрив не встигне утворитися. Тому на новорічні свята снігу очікувати не варто", - розповіла метеоролог.

Вас також можуть зацікавити новини