ЗСУ нещодавно звільнили Куп'янськ \ фото 92га бригада

У Куп’янську окупанти утримували по 400 людей у камерах, розрахованих на 140.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що незаконна в'язниця окупантів була облаштована у райвідділі поліції Куп'янська, де розташовувався "керівний центр" окупаційної адміністрації.

Відео дня

"Встановлено, що в цих приміщеннях окупанти утримували та знущалися з місцевих мешканців, які відмовлялися з ними співпрацювати. Серед куп'янчан мало хто хотів допомагати ворогу, тому "тюрма" була переповнена втричі: у камерах, розрахованих на 140 осіб, окупанти одночасно тримали понад 400. Незаконно ув'язнені громадяни змушені були спати стоячи", - йдеться у повідомленні.

У прес-центрі СБУ наголосили, що за міжнародними конвенціями, таке поводження визнається катуваннями та є жорстокими, нелюдськими видами поводження і покарання.

Слідчі Управління СБУ в Харківській області документують звірства та інші воєнні злочини, вчинені російсько-окупаційними військами проти мирного населення, в рамках кримінальних проваджень за ст. 438 Кримінального кодексу ("порушення законів та звичаїв війни").

Як повідомляв УНІАН, 14 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Харківщина майже вся звільнена від російських загарбників, в окупації понад п’ять місяців жили близько 150 тис. українців.

Сьогодні, 16 вересня, голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що на деокупованих територіях Харківської області виявлено 10 катівень.

Вас також можуть зацікавити новини: