Стало відомо, скільки коштів виділять на перепис населення України в 2023 році / УНІАН

На підготовку до всеукраїнського перепису населення, який запланований на 2023 рік, із бюджету країни виділять понад 80 мільйонів гривень.

Про це у своєму Telegram-каналі написав народний депутат Олексій Гончаренко.

"Бюджетний комітет Верховної Ради погодив виділення 82 474,9 тис. гривень на підготовку до перепису населення України у 2023-му році", – написав він.

Відео дня

Читайте такожЗМІ підрахували, скільки трудових мігрантів покинули УкраїнуПерепис населення - 2023: що відомо

У грудні 2020 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення.

17 лютого 2021 року уряд схвалив проект закону, яким пропонується встановити періодичність проведення перепису не рідше, ніж один раз на 10 років.

При цьому передбачається, що респонденти будуть передавати дані для перепису в сучасній формі - за допомогою спеціального програмного забезпечення через інтернет.

Також законопроект врегульовує питання опитування респондентів, які є малолітніми або неповнолітніми особами, оскільки відсутність інформації про них спотворює реальні дані про кількість населення.

Крім того, документ закріплює вимоги конфіденційності при роботі з персональними даними українців при проведенні перепису населення.

Востаннє перепис населення в Україні проводився у 2001 році. За його даними, загальна чисельність населення тоді складала 48 млн 457 тис. осіб.