Група людей продавала підроблені довідки про проходження ПЛР-тестів / фото прокуратури Тернопільської області

У Тернополі викрили групу, яка налагодила продаж фальшивих довідок про проходження ПЛР-тестів.

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної прокуратури, виготовлення та реалізацію підроблених документів про результати ПЛР-тестування налагодили двоє мешканців Тернополя під прикриттям «візового центру», що надає послуги із працевлаштування громадян України за кордоном. До своєї діяльності вони залучили ще двох спільників. Фальшиві довідки вони виготовляли на замовлення громадян, туристичних агенцій та візових центрів із різних областей України.

Читайте такожКоронавірус в Україні: за добу зафіксували 876 нових інфікованих, з них 36 - дітиВартість одного підробленого документа коливалась в межах  від 200 до 500 грн. За попередніми даними, в місяць підозрювані реалізовували орієнтовно 5 тис. фальшивок. Діяла група майже рік.

Відео дня

Фальсифіковані довідки згодом використовували приватні особи для безперешкодного перетину кордону іноземних держав та уникнення карантинних заходів, хоча медобстеження їм ніхто не проводив.

Під час проведення обшуків за адресами проживання підозрюваних та за місцями вчинення незаконної діяльності вилучено десятки готових підробок, бланки та засоби виготовлення фальшивок, комп’ютерну техніку.

Вирішується питання щодо повідомлення організаторам схеми про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи із викриття та припинення протиправної діяльності проводились працівниками  СБУ спільно з Національною поліцією під  процесуальним керівництвом  Тернопільської окружної прокуратури.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 та ч. 3 ст. 358 КК України.