Директор ActiveLex Володимир Іванов

Українським вищим навчальним закладам, які готують юристів, слід приділяти більше уваги сфері Legal tech і готувати майбутніх юристів до роботи з новими технологіями.

Про це директор компанії ActiveLex Володимир Іванов розповів в інтерв'ю для НВ.

Володимир Іванов виділив кілька особливостей українського ринку Legal tech.

Відео дня

"В Україні з одного боку є певне відставання від західних країн через, скажімо так, "пізній старт". З іншого - створюються дуже хороші умови для розвитку сфери Legal tech: збільшується кількість і поліпшується якість відкритих баз даних державних органів", - зазначив Іванов.

За його словами, якщо порівнювати ситуацію в Україні та Польщі, де процес відкриття даних державними інститутами почався 20-30 років тому, то багато в чому інструменти, які використовуються в Польщі для інформування громадян, вже застаріли.

"У нас використовуються більш сучасні технології, інформація надається в досить сучасних і зручних форматах відкритих даних", - зазначив він.

Ще однією особливістю українського ринку Legal tech у порівнянні з західними є те, що він довгий час контролювався однією компанією, яка фактично мала монопольне становище. При цьому, в західних країнах завжди присутня безліч альтернативних рішень.

Володимир Іванов також звернув увагу на те, що в українських вишах недостатньо уваги приділяють новим технологіям.

"У світі вже давно зрозуміли, що юристів необхідно креативно навчати інформаційним технологіям. Тут у ActiveLex є багато ідей, ми вивчили досвід наших західних колег і готові їм ділитися", - зазначив він.

Довідка. Компанія ActiveLex працює у сфері Legal tech з 2017 року. Вона ексклюзивно представляє на українському ринку інформаційно-аналітичну платформу для юристів LEX, розроблену міжнародною корпорацією Wolters Kluwer - світовим лідером на ринку онлайн-рішень для фахівців, який представлений в 120 країнах світу.