REUTERS

Національна мережа торгових центрів «Епіцентр» повідомила, що оплатила авіарейс з Китаю, який здійснював літак Ан-225 «Мрія». 23 квітня літак привіз до України засоби медичного захисту для лікарів. 

В прес-релізі компанії стверджується, що вона може надати фінансовий звіт про оплату, яку було здійснено авіакомпанії «Антонов».

Наголошується, що на борту літака були гуманітарний та комерційний вантажі. У межах загального вантажу, «Епіцентр» на гуманітарні цілі закупив для передачі у лікарні України 2 мільйони медичних масок, 75 тисяч захисних костюмів, 30 тисяч спеціальних окулярів. Всі ці засоби індивідуального захисту будуть передані в обласні та міські департаменти охорони здоров’я для подальшого постачання у лікарні. 

Відео дня

«Всі знають, що зараз у всьому світі неймовірна конкуренція за медичні товари. Ціною великих зусиль, використавши багаторічні контакти з виробниками та постачальниками в Китаї, компанії вдалося закупити цей вантаж для України. Після складних переговорів досягнуто домовленостей з ДП «Антонов» на доставку вантажу попри величезний лист очікування на літак «Мрія»», — пояснив генеральний директор ТОВ «Епіцентр К» Петро Михайлишин. 

Водночас гендиректор зазначив, що частина вантажу дійсно призначалася для продажу в мережі «Епіцентр». 

«Ми — комерційна структура, яка заснована на принципах великих світових компаній і працюємо аби забезпечити українців товарами першої необхідності», — підкреслив він. 

В компанії вирішили не озвучувати участь у фінансуванні рейсу.

Прибуття 'Мрії': в 'Епіцентрі' розповіли про свою роль у поставці медичного вантажу з Китаю

З моменту прильоту «Мрії» в Україну всім обласним державним адміністраціям та регіональним благодійним фондам були розіслані листи з проханням надати потреби області в засобах захисту.  Частина вантажу, як стверджується, вже передана до Хмельницької області.

У компанії наголосили, що вантаж оформлений зі звільненням від сплати ввізного мита й ПДВ, від якого згідно зі змінами до законодавства звільняється всі медичні товари, як гуманітарного, так й комерційного призначення.