В Ныдерландах заговорили про повернення украънських быженцыв додому / фото REUTERS

Вже настав час подумати про повернення в Україну тих 100 тис.українських  біженців, які зараз знаходяться в Нідерландах.

Про це під час виступу на Human Capital Forum "Українці. Економіка. Майбутнє" заявив посол Нідерландів в Україні Єннес де Мол. Свою думку він пояснив тим, що Україні потрібно збільшити ресурс для відбудови країни.

"У моїй країні, Нідерландах, 100 тис. українців. Вони легко інтегрувалися, і ми це цінуємо, але водночас є ризик. Україні потрібні ці люди, їхні навички, знання, щоб відновлювати країну. Один із викликів, який ми зараз бачимо, - як повернути цих людей", - пояснив дипломат.

Відео дня

Він додав, що початок діалогу про повернення українців на Батьківщину  підтримують в усій Європі і цим питанням потрібно зайнятися якнайшвидше.  

Українські біженці

У країнах ЄС наразі проживають понад 4 млн біженців з України. Більше всього українців сховалось від війни у Польщі, Німеччині та Чехії.

Через понад півтора роки війни европейські країни почали пропонувати українським біженцям грошову допомогу з метою спонукати їх повернутися  додому. Зокрема, про це оголосили Швейцарія та Норвегія.

А 23 жовтня стало відомо, що одна з найщедріших для українських біженців країн - Ірландія - планує суттєво скоротити свою підтримку. 

Вас також можуть зацікавити новини: