Вундеркінд з Рівного отримав з рук губернатора новий мотоцикл

Новий двоколісний друг з’явився у відомого спідвеїста Романа Капустіна. Мотоцикл вручив Віталій Коваль, Голова РОДА, 26 серпня на Стадіоні технічних видів спорту «Мототрек».

Організував зустріч голова президії обласної громадської організації «Клуб вболівальників рівненського спідвею» Сергій Головня.

Акція відбулася за сприянням та особистої участі голови Рівненської обласної державної адміністрації Віталія Коваля. До слова, очільник області не лише підтримує молодь в захопленні мотоспортом, а й сам є досвідченим мотоциклістом. Саме тому, особисто перевірив якість мотоцикла, проїхавши на ньому коло стадіоном. Після цього вручив спортивний засіб перспективному спідвеїсту Рівненщини Роману Капустіну. Мотоцикл придбали за кошти обласного бюджету.

Відео дня

Вже за кілька днів, 29 серпня у чеському місті Плзень рівненські спортсмени візьмуть участь в Чемпіонаті Європи зі спідвею серед учасників до 16 років. Юнаки змагатимуться на мотоциклах обсягом 125 кубічних сантиметрів.

Вундеркінд з Рівного отримав з рук губернатора новий мотоцикл

Спідвей – візитна картка міста Рівного. Цей спорт прославляє Рівенщину впродовж 60 років не лише на всю Україну, але й далеко за її межами. Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування щорічно, як організаційно, так і фінансово допомагають проводити спідвейні змагання.

Цього року на стадіоні «Мототрек» планувалося провести 4 міжнародних турніри зі спідвею. Крім того, рівненські спортсмени мали взяти участь в змаганнях за кордоном. Проте, через карантинні обмеження більшість спортивних суперництв було відмінено.

Рівне – єдина місто в Україні де культивується спідвей. Завданням Коваля стало перетворення спортивного оплоту країни в точку росту для проведення міжнародних змагань і олімпіад, відкриваючи можливості як для наших спортсменів, так і для їх суперників з багатьох країн Європи.