Заробітчанин пояснив, чому за кордоном складно отримати меддопомогу

Потрапляючи на роботу за кордон, українські заробітчани стикаються з проблемою ненадання медичної допомоги, адже потрапити на прийом складно, а приватна медицина для них непосильна.

Й навіть коли у заробітчан є страховка, черга до профільних лікарів може розтягнутися на кілька місяців. Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

Читайте такожУкраїнських заробітчан попереджають про небезпеки у разі нових COVID-обмежень у Європі"За фактом виходить, що медобслуговування безкоштовне, але коли ти не отримуєш його вчасно, ти змушений за нього платити", – нарікає заробітчанин Андрій Зеланс.

Відео дня

У сюжеті йдеться, що ризики захворіти серед українських заробітчан зростають за умов економії на харчуванні та медицині. Особливо роботодавці за кордоном економлять на неофіційно працевлаштованих. 

Як розповів Віталій Михайлов, керуючий партнер рекрутингової агенції, перше, на чому економить роботодавець, це на податках – якщо він не оформляє людину, то, відповідно, не платить податків.

"А більше – умови праці – спецодяг, приміщення: якщо це склад, то він може бути неопалюваний. Працювати при температурі +3 градуси – це не комфортно. Знову ж таки: житло, харчування, медична страховка...", - підсумував Михайлов.