Зіткнення двох катерів сталося в Новомосковську \ фото УНІАН

Зіткнення двох катерів на річці Самара в Новомосковську сталося увечері 8 серпня. На величезній швидкості катер протаранив сусідній плавзасіб і зник з місця події, не спробувавши допомогти людям.

Читайте такожАварія на танкері в Одесі: водолази огородили судно сорбувальними бонами

Свідки і постраждала сторона стверджують, що за штурвалом перебував колишній народний депутат-регіонал Андрій Шипко, також відомий громадськості як заступник директора Національного інституту раку. В ексклюзивному коментарі OBOZREVATEL потерпіла сторона розповіла подробиці події.

Відео дня

В цей день, близько 19:00, катер Campion Allante держ. номер УДД-580К на величезній швидкості налетів на плавзасіб, який рухався в зустрічному напрямку, в результаті чого постраждало шестеро осіб, двоє з яких зараз перебувають в лікарні у важкому стані, а їхній катер отримав пошкодження і почав тонути.

"Мене від удару викинуло з катера. На місце аварії почали підпливати інші люди на човнах, надавати нам допомогу. Я бачив, що моя дружина лежить в крові нерухомо", - розповів подробиці один з постраждалих.

За словами свідків, побачивши, що є постраждалі, які знаходяться без свідомості і не подають ознаки життя, екс-нардеп і за сумісництвом доктор медичних наук, не надавши жодної допомоги постраждалим, зник з місця аварії, залишивши людей на потопаючому катері. Саме свідки запам'ятали номер катера і обличчя людини, яка ним керувала, що і дозволило слідству встановити її особу.

В даний час постраждалі жінки перебувають у хірургічному відділенні однієї з лікарень Дніпра. Лікарі оцінюють їхній стан як середньої тяжкості. У однієї з жінок зламана щелепа, закрита черепно-мозкова травма, струс мозку і забої. У другої постраждалої - забій хребта та зламані ребра. Обидві пацієнтки, за словами лікарів, залишаться в медустанові не менше місяця, після чого їх чекає довгий процес реабілітації. Решта пасажирів протараненого катеру отримали легші травми і від госпіталізації відмовилися.

Правоохоронними органами було відкрито кримінальне провадження за статтею 291 Кримінального кодексу ( "порушення чинних на транспорті правил").

За інформацією, яку озвучили постраждалі, прокуратурою вже зібрані відеодокази скоєння ДТП, допитані свідки, які підтвердили, що катером-винуватцем аварії керував саме екс-нардеп Андрій Шипко. Разом з екс-нардепом в катері знаходилися його брат Олексій, який вже 10 років займає посаду генерального директора Державного підприємства "Дніпростандартметрологія", і племінник Степан.

"Мені вдалося з'ясувати, що цей Андрій Шипко є заслуженим працівником охорони здоров'я, доктором медичних наук. І мене просто вразив його цинізм: людина, яка в силу своєї професії зобов'язана займатися порятунком життя простих громадян нашої країни, кинула нас помирати посеред річки, - додав постраждалий . - Якби на допомогу не прийшли люди з інших човнів, я не знаю, чим би для нас закінчилася ця аварія ".