Антивакцинатори влаштували "протести" в Києві / фото УНІАН / Дмитро Хилюк

До мітингів противників вакцинації в Україні може мати відношення Росія в рамках своєї гібридної війни, яку вона веде проти України.

Таку думку висловив журналіст Дмитро Гордон в ефірі каналу "Україна 24".

"Чітко відстежується, що гасла мітингів проти вакцинації в Україні та Молдові - однакові. Навіть плакати однакові. Це все Російська Федерація знову каламутить в рамках гібридної війни, тому що чим гірше у нас, тим краще росіянам", - сказав Гордон. 

Відео дня

За його словами, йому вже вдалося переконати багатьох своїх знайомих, які були проти вакцинації від коронавірусу.

"Я їм кажу: дивіться, ось у вас дві руки, у кожної людини є вибір, все життя - це вибір. На цій руці - вакцинація. Так, вакцини до кінця не досліджені, але американці все своє доросле населення прищепили. Ізраїль все доросле населення прищепив, і дітей вже прищеплюють. "Вони хіба ідіоти? Вони їх вже втретє прищеплюють. Якщо вони євреїв прищеплюють в Ізраїлі, то вони ж чимось думають?", - я собі це кажу", - розповів він.

Читайте такожЗ'явилася шокуюча статистика щодо підробки COVID-сертифікатів у Києві

Гордон закликав українців вакцинуватися, оскільки іншого варіанту немає.

"Значить, у мене на цій руці - вакцинуватися або захворіти, і хвороба пройде легко, або не захворіти взагалі, а на цій руці - у мене ризик захворіти. А захворіти може будь-хто. Якщо можете захворіти ви, а у вас літні люди вдома, то ви їх прирікаєте на смерть відразу...", - сказав він.

Журналіст також висловив думку, що переконувати українців вакцинуватися має держава.

"Що б я робив на місці влади? Сьогодні я б з ранку до вечора показував на центральних каналах репортажі з переповнених реанімацій, з лікарень, як люди вмирають під стінками на матрацах. Показував би це і говорив: "хочете так чи ні? Хочете - вперед, не хочете - вакцинуйтеся", - сказав Гордон.

3 листопада в Києві пройшов мітинг так званих "антивакцинаторів" - людей, які відмовляються від COVID-вакцинації і відчайдушно доводять суспільству свої помилкові переконання про "чіпування" та інші фейки. Люди без масок збиралися на площі біля Верховної Ради, демонстративно порушуючи встановлені карантинні обмеження.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019.

Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.