Головко вважає, що у Динамо будуть шанси в матчі з Челсі / footboom.com

Екс-гравець київського "Динамо" Олександр Головко висловив свою думку з приводу майбутнього матчу Ліги Європи УЄФА, в якому "Динамо" буде протистояти лондонському Челсі.

- Не можу судити за формою, але Динамо знаходиться в хорошому психологічному настрої завдяки вдалому виступу в чемпіонаті і виходу в 1/8 фіналу Ліги Європи. Враховуючи те, як команда рухалася в останніх двох матчах, можна стверджувати вона знаходиться, може бути не на піку, але в хорошому функціональному стані та психологічної стійкості. Є тільки одна проблема – це проблема складу. Кияни понесли серйозні втрати: Вербич і Сіль. Але думаю, Олександр Хацкевич знайде на виїзну гру гідні заміни, - зазначив Головко в коментарі UA-Football.

Навряд чи "Динамо" буде атакувати з перших хвилин. Потрібно буде терпіти, чекати свої моменти і спробувати вивезти з Англії, якщо не перемогу, то хоча б нічию. Не така вже страшна команда "Челсі". Так, працює досвідчений тренер, зібрані якісні та висококваліфіковані футболісти. Плюс їх перевага – це футбольний тонус, який команда отримує через матчі англійської Прем'єр-ліги, порівнянні за напруженням з поєдинками Ліги чемпіонів.

Відео дня

"Челсі" грає за схемою 4-3-3, активно використовує пресинг, попереду небезпечний Ігуаїн, Азар, до них потрібно буде особлива увага. Команда непроста, але для наших хлопців це можливість показати себе і побачити на тлі такого серйозного суперника, чого вони варті. Це плюс як для гравців, так і для вболівальників, що такі команди приїжджають в Київ. Заради цього "Динамо" має показати гідний футбол.

- Напевно "Челсі" вдома буде думати тільки про атаку. Як оціните нашу лінію захисту? Чи витримає натиск господарів?

- Важко сказати. При всій повазі до "Олімпіакосу", і якщо приплюсувати дві гри чемпіонату України, то захисники особливих проблем не мали. Чому? Тому що проти них не грали швидко, агресивно і потужно. Не перебували під постійним тиском. А от подивитися, коли збільшаться швидкості, і суперник буде постійно нагнітати - буде цікаво. Ось з такими командами потрібно перевіряти себе, і говорити, хто чого вартий.

- Ризикнете спрогнозувати рахунок матчу?

- Не зможу, тому що я не Ванга (сміється). Для нас це буде матч, де потрібно терпіти, проявити себе, бо в таких іграх на перший план виходить міцний характер і футбольна злість. А у нас моменти будуть, тому що "Челсі" грає з високою лінією оборони, з'являться зони, в які потрібно вдиратися під пропозиція пасу. І не забувати контролювати і працювати в опорній зоні, де вміло веде гру чемпіон світу Н'голо Канті. "Челсі" буде дуже активно грати через високий пресинг, використовуючи також багато атак через фланги. У першу чергу потрібно убезпечити свої ворота, грати компактно і шукати можливості розкрити чужі. Нас чекає дуже цікава гра, сподіваюся з шансом на успіх у Києві.

Як повідомляв УНІАН, матч Челсі - Динамо відбудеться сьогодні, 7 березня, у Лондоні. Гра розпочнеться о 22.00 за київським часом.