Дентіньо - один з тих, кого ображали трибуни / фото: ФК Шахтар

Донецький "Шахтар" і київське "Динамо" відреагували на інцидент, який стався під час поєдинку команд у Харкові в рамках 14-го туру української Прем'єр-ліги.

Обидва клуби зробили публікації у своїх Twitter-акаунтах, а також зробили заяви через прес-службу.

"Шахтар" виступає категорично проти будь-яких проявів расизму, расової дискримінації, ксенофобії та пов'язаної з ними нетерпимості. Не може бути ніякого виправдання тим, хто завдає образи, грунтуючись на кольорі шкіри, релігійних чи політичних переконаннях. Така поведінка неприпустима в цивілізованих країнах і футбольних чемпіонатах. УЄФА застосовує суворі санкції до тих клубів і асоціацій, чиї вболівальники демонструють расизм на матчах", - говориться у заяві "гірників".

Кияни закликали провести розслідування і знайти винних:

Читайте такожНеймар підтримав легіонерів Шахтаря після матчу з Динамо (фото)

"Поділяючи стурбованість наших донецьких колег у питаннях дотримання норм людської моралі на спортивних аренах, вважаємо поспішним твердження про заздалегідь визначену вину вболівальників, в той час як розслідування обставин цієї справи ще навіть не почалося. З'ясування факту події, визначення ролі та можливої вини її учасників є виключною прерогативою органів досудового розслідування.

Ми з нетерпінням чекаємо початку слідства, готові всебічно допомагати в ньому і, у разі доведення провини, будемо приймати всі можливі заходи для подальшої ізоляції цих осіб не лише від футболу, а й від суспільства. Чекаємо оприлюднення фото- і відеоматеріалів, які могли б пролити світло на всі обставини інциденту".

Вперше в історії українського футболу, матч був зупинений через расизм. Вболівальники ображали бразильців "Шахтаря", в результаті чого арбітр Балакін був змушений у другому таймі на кілька хвилин вивести команди з поля. Після відновлення поєдинку Тайсон був видалений за грубий жест на адресу фан-сектора "Динамо".

"Гірники" святкували перемогу - 1:0.

УНІАН раніше повідомляв про те, що тренер "Шахтаря" Каштру відмовився коментувати гру проти "Динамо" через расизм.