REUTERS

УЄФА за підсумками відеоконференції з 55 членами-асоціаціями прийняв рішення скасувати проведення поєдинків національних збірних, які були заплановані на червень, через пандемію коронавірусу.

Читайте такожУ ФІФА знайшли спосіб врятувати клуби від фінансового краху в умовах пандемії коронавірусу

Про це повідомила прес-служба організації.

Відео дня

Раніше допускалося, що в червні пройдуть матчі плей-офф відбору на Євро-2020, які тепер перенесені на вересень. Крім того, збірна України могла провести у перший місяць літа березневі товариські поєдинки з Францією і Польщею. За звичайним календарем команда Андрія Шевченка планувала зіграти контрольні зустрічі з Кіпром (26 травня), Північною Ірландією (2 червня) і Ізраїлем (7 червня). Всі ці ігри не відбудуться.

Також було прийнято рішення скасувати поєдинки фінальних частин молодіжних Євро до 17 і 19 років серед чоловіків і жінок.

Що стосується клубних турнірів, то наразі УЄФА лише повідомив про подальше обговорення ситуації. Багато чого буде залежати від успішності боротьби з пандемією COVID-19.

Під час конференції президент УЄФА Александер Чеферін заявив про готовність розширити сезон, щоб не завершувати турніри достроково, а дограти. Поки йде розробка календаря, щоб завершити сезон до кінця червня, але малоймовірно, що це буде можливо.

Практично весь європейський футбол зараз перебуває на карантині. Матчі тривають тільки в Білорусі.

УНІАН раніше повідомляв про те, що фінали Ліги чемпіонів і Ліги Європи можуть пройти без глядачів.