Олександр Зінченко та Ілкай Гюндоган

УЄФА презентував команду тижня Ліги чемпіонів за результатами перших матчів півфіналу. У неї увійшли п'ять виконавців від "Манчестер Сіті" і по два представники ПСЖ, "Реала" та "Челсі".

Про це стало відомо з офіційної сторінки УЄФА в Twitter.

Англійський гранд "делегував" у цю збірну найбільше гравців. Окрім українця Олександра Зінченка туди також потрапили його одноклубники: Ріяд Махрез, Кевін де Брюйне, Едерсон й Ілкай Гюндоган.

Відео дня
фото twitter.com/UEFAcom_ru

Нагадаємо, що у першій сутичці півфіналу Ліги чемпіонів проти ПСЖ 24-річний півзахисник збірної України віддав асист на де Брюйне. Це дозволило Олександру встановити приголомшливе досягнення.

Читайте також"У нас вдома є блокнот": дружина Зінченка розповіла, як футболіст конспектує Гвардіолу

Олександр Зінченко: кар'єра в "Ман Сіті"

  • Зінченко перейшов у "Манчестер Сіті" у 2016 році, але спершу був відданий в оренду в ПСВ, а в складі "містян" дебютував у жовтні 2017 року.
  • Влітку 2018 року Зінченка намагався купити "Вулверхемптон". "Ман Сіті" був готовий прийняти пропозицію "вовків", проте українець відмовився від трансферу.
  • У складі "Сіті" Зінченко двічі став чемпіоном АПЛ, чотири рази виграв Кубок Англійської Ліги, а також по разу - Кубок Англії та Суперкубок Англії.
  • У лютому 2019 року вболівальники "Ман Сіті" визнали українця найкращим гравцем команди за підсумками місяця.
  • У нинішньому сезоні Зінченко вже 16 разів виходив на поле в матчах АПЛ, а в лютому українець встановив рекорд "Ман Сіті".
  • Контракт українського футболіста з "містянами" діє до 2024 року.