Підопічні Луїша Каштру стартували в ЛЧ з перемоги / фото ФК Шахтар

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру підбив підсумки матчу 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів, в якому "гірники" обіграли "Реал".

Слова португальського фахівця наводить Sport.ua.

"Це дуже хороший результат, ми прекрасно знали, які складнощі нас очікують протягом гри. Стратегія була визначена, ми виконали все, що було заплановано. Гравці виглядали фантастично на полі з першої хвилини гри", - зазначив Каштру.

"Коли ми уважні, суворі і дисципліновані, а ми знаємо, наскільки ми кваліфіковані і які якості у нас є, то ми знаходимося ближче до перемоги, навіть проти такого клубу, як "Реал". Зрозуміло, що команда суперників переповнена фантастичними гравцями, але ми змогли пройти через ці складнощі і сьогодні відвезти хорошу перемогу з Мадрида", - додав тренер.

Каштру погодився, що перший тайм проти "Реала" був найкращою першою половиною у виконанні "Шахтаря" в сезоні:

"Так, можна так сказати. Ми створювали гольові моменти, у другому таймі вони також були. Рахунок 3:2 змушував нас ще більше оборонятися, ми трохи подумали, що от би гра завершилася швидше. Але в будь-якому випадку це була хороша можливість, щоб вирости як команда. Ми сьогодні показали, що ми дійсно сильні тактично, технічно і що ми маємо впевненість у майбутньому".

"Ми сьогодні були сильними, амбітними, згуртованими і хоробрими. Наша команда розуміла, що ми можемо виграти. Я задоволений своїми хлопцями і щасливий, що це принесло радість уболівальникам", - підсумував Каштру.

"Реал" - "Шахтар": підсумки матчу

  • "Шахтар" виграв у "Реала" з рахунком 3:2.
  • "Реал" пропустив три голи на своєму полі в першому таймі в матчі Ліги чемпіонів вперше з 2000 року (проти "Баварії").
  • "Шахтар" вперше обіграв "Реал" у трьох особистих зустрічах (раніше "гірники" двічі програвали).
  • Українська команда обіграла "Реал" вперше з 1999 року ("Динамо" в Лізі чемпіонів).
  • У другому турі "Шахтар" 27 жовтня прийматиме "Інтер". "Реал" у цей же день на виїзді зіграє з "Боруссією" Менхенгладбах.