Жеребкування Ліги чемпіонів / фото REUTERS

УЄФА опублікував інформацію про проведення жеребкування групових етапів Ліги чемпіонів і Ліги Європи в сезоні 2020-2021.

Як повідомляє офіційний сайт УЄФА, було прийнято рішення змінити місце проведення жеребкувань - церемонії перенесено з Афін в штаб-квартиру організації в Ньоні.

"У нинішніх умовах неможливо було б організувати в Афінах захід такого масштабу з приїздом гостей, не порушивши обмеження на проведення заходів у приміщеннях", - зазначили в УЄФА.

Відео дня

Читайте такожУЄФА обговорить збереження Фіналу восьми Ліги чемпіонів і Ліги Європи на постійній основі

Жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів 2020-2021 відбудеться 1 жовтня. Початок - о 20.00 за київським часом.

Жеребкування групового етапу Ліги Європи заплановане на 2 жовтня. Воно розпочнеться о 15.00 за Києвом.

Обидва жеребкування пройдуть за закритими дверима. На них не будуть присутні представники клубів і преси. Приїдуть тільки футболісти, яким вручатимуть нагороди.

В рамках церемоній жеребкування також будуть вручені нагороди кращим гравцям ЛЧ і ЛЄ за підсумками минулого сезону.

Єврокубки в сезоні 2020-2021: що потрібно знати

  • Кваліфікація Ліги чемпіонів і Ліги Європи в сезоні 2020-2021 проводиться в скороченому форматі: в ЛЧ на всіх стадіях, крім вирішального (раунду плей-офф), команди проводять по одному матчу замість звичних двох, в ЛЄ - всі стадії пройдуть у форматі однієї гри.
  • У Лізі чемпіонів вже зіграно другий раунд кваліфікації. Матчі третього раунду кваліфікації заплановані на 15-16 вересня, а матчі раунду плей-офф - на 22-23 вересня та 29-30 вересня (результати жеребкування).
  • У Лізі Європи завершено перший раунд кваліфікації. Другий раунд відбудеться 16-17 вересня, третій - 24 вересня (результати жеребкування для українських клубів). Жеребкування раунду плей-офф відбудеться 18 вересня, а матчі цієї стадії - 1 жовтня.
  • Від України на груповому етапі Ліги чемпіонів вже точно виступить "Шахтар", а в Лізі Європи зіграє "Зоря". Кваліфікацію ЛЧ належить пройти "Динамо", а кваліфікацію ЛЄ спробують подолати" Десна "і"Колос".