Еліна Світоліна / REUTERS

Перша ракетка України Еліна Світоліна прокоментувала свій вихід у чвертьфінал Вімблдону після перемоги над хорваткой Петрою Мартіч (6:4, 6:2).

Слова тенісистки наводить "Великий теніс України".

"На цьому турнірі я стартувала без якихось очікувань, тому зараз я у великому передчутті від чвертьфіналу. Я б не хотіла брати на себе будь-який тиск. Я знаю, що раніше ніколи не проходила далі, ніж чвертьфінал на "Шоломах", але це лише питання часу. Мені все ще тільки 24 роки. Я не повинна поспішати, не повинна сильно на себе тиснути, просто грати від матчу до матчу. Можливо, просто намагатися уявляти собі, що це перший круг.

Відео дня

Зараз я виразно відчуваю себе набагато, набагато краще. Фізично я сильніше і свіжіше, останні кілька місяців у мене були невеликі труднощі через травми. Тепер нарешті у мене є можливість грати на 100% своїх фізичних можливостей, я можу тиснути, можу показувати свій найкращий теніс", - зазначила Еліна.

Варто відзначити, що Світоліна стала першою українкою в історії Вімблдону, якій вдалося вийти у чвертьфінал. Також вона вже гарантувала собі шосту сходинку в рейтингу WTA за підсумками змагань. Її наступною суперницею стане чешка Кароліна Мухова.

УНІАН також повідомляв, що Вімблдон покинули дві українські тенісистки.