Наомі Осака / фото REUTERS

На Australian Open-2021 у жіночому одиночному розряді пройшов фінальний поєдинок, в якому зустрічалися японка Наомі Осака та представниця США Дженніфер Брейді. 

Суперниці провели на корті 1 годину та 19 хвилин.

Японська спортсменка дуже впевнено здолала суперницю у двох сетах 4:6, 3:6. Це другий титул Australian Open для Осаки. У 2019 році вона завоювала цей "Великий шолом" вперше. 

Відео дня

Читайте також"Ми все ще любимо один одного": Світоліна зі своїм бойфрендом взяли паузу у стосунках

Нагадаємо, що 23-річна японка тепер має загалом 4 "Великі шоломи", оскільки двічі вигравала US Open. Зіркова тенісистка чотири рази була у фіналах і жодного разу в них не програла.

З наступного тижня Осака підніметься на другу сходинку світового жіночого рейтингу WTA, оскільки зараз вона на третій. Її суперниця з фіналу Бреді зробить "скачок" з 24-ої позиції - на 13-ту.

Зауважимо, що Осака є найвпливовішою тенісисткою світу. Журнал Time оприлюднив топ-100 найвпливовіших людей світу. Осака зайняла дуже високу сходинку і серед всіх спортсменів її здобутки відзначили найбільше. Передусім, за те, що Наомі не залишалася осторонь соціальних проблем та озвучувала активну позицію щодо проблеми расизму та поліцейського свавілля.  

Суперниці / фото REUTERS
Фіналістки / фото REUTERS

Australian Open-2021: головне