Іга Швентек / фото REUTERS

Польська тенісистка Іга Швентек і американка Софія Кенін стали фіналістками "Ролан Гаррос-2020". Півфінальні матчі відбулися 8 жовтня.

Сенсація турніру 19-річна Швентек у півфіналі обіграла аргентинку Надю Подороско, яка раніше вибила з боротьби Еліну Світоліну.

Читайте такожСвітоліна втратила шанс вперше вийти в півфінал Ролан Гаррос

Відео дня

Представниця Польщі віддала суперниці лише три гейми - 6:2, 6:1.

Відзначимо, що на шляху до фіналу 54-а ракетка світу не програла жодного сету.

21-річна Кенін у півфіналі обіграла сьому сіяну Петру Квітову з Чехії. Шоста ракетка світу виграла у двох сетах - 6:4, 7:5.

Кенін пробилася в свій перший в кар'єрі фінал на "Ролан Гаррос" і буде боротися за другий титул на турнірах "Великого шолома".

Ролан Гаррос-2020: що потрібно знати

  • Першість в Парижі проходить з 21 вересня по 11 жовтня. Це третій турнір "Великого шолома" в 2020 році після Australian Open і US Open.
  • Титулована американська тенісистка Серена Вільямс знялася з "Ролан Гаррос" по ходу турніру.
  • У жіночому одиночному розряді від України виступали Даяна Ястремська, Катаріна Завацька, Марта Костюк, Катерина Козлова та Еліна Світоліна, яка дійшла до чвертьфіналу.
  • У парному розряді на чвертьфінальній стадії "Ролан Гаррос" зупинилася Марта Костюк, яка виступала разом з представницею Білорусі Олександрою Саснович.
  • Фінал у жіночому одиночному розряді пройде 10 жовтня.
  • 9 жовтня будуть зіграні півфінали у чоловіків: Новак Джокович зустрінеться зі Стефаносом Циципасом, а Дієго Шварцман зіграє проти Рафаеля Надаля.