Чому потрібно завжди класти смартфон екраном вниз: це важливий момент / фото ua.depositphotos.com

Мало хто надає велике значення тому, яким чином він кладе свій телефон на стіл: екраном вниз чи вгору. Здавалося б, в цьому немає нічого особливо. Однак насправді це дуже важливо: гаджет краще перевернути і завжди тримати його екраном вниз. 

На перший погляд, рекомендація залишати смартфон тільки екраном вниз може здатися нелогічною, оскільки в такому вигляді з ним неможливо взаємодіяти. Не можна ні побачити сповіщень, які пропустили, ні подивитися, хто дзвонив. І все ж, на це є три об'єктивні причини.

Перша причина – цілісність камери

Сучасні смартфони все частіше оснащуються модулями камер, що виступають з корпусу. Незалежно від того, наскільки вони виділяються – чи то на 1-2 міліметри, чи то пів сантиметра, – вони завжди будуть заважати повному "приляганні" телефону до поверхні.

Відео дня

Як наслідок, смартфон буде спиратися саме на камеру. І це за умови, якщо лінза втоплена всередину об'єктива, оскільки іноді буває так, що лінза встановлена врівень з його гранями. В такому випадку, існує великий ризик подряпати камеру і погіршити якість знімків. Тому логічніше класти телефон на стіл екраном вниз, особливо якщо він знаходиться в чохлі.

iPhone 14 Pro Max

Друга причина – охолодження

Задня панель смартфона є місцем, через яке здійснюється охолодження. Коли ми кладемо його екраном вниз, ми створюємо додатковий простір між пристроєм і поверхнею, дозволяючи повітрю вільно циркулювати і ефективно охолоджувати пристрій. Це особливо важливо при інтенсивному використанні телефону, коли процесор та інші компоненти генерують більше тепла.

Однак якщо покласти пристрій екраном вгору, природно, процес необхідного теплообміну буде утруднений. Як наслідок, акумулятор та інші компоненти, такі як процесор або графічний чіп, які потребують охолодження, можуть зазнати пошкоджень.

Коли ми кладемо телефон екраном вниз, ми допомагаємо запобігти перегріванню пристрою / фото ua.depositphotos.com

Третя причина – збереження заряду

Як відомо, більшість сучасних смартфонів оснащуються датчиками освітленості, які виконують низку корисних функцій. Одна з них – запобігання випадкового натискання на екранні кнопки обличчям під час розмови. Коли світло падає на датчики, вони визначають, що телефон знаходиться у використанні і екран автоматично гасне. Однак їх роль не обмежується лише цією функцією.

Ці датчики також допомагають телефону розпізнати, коли він знаходиться в кишені користувача – вони запобігають активації екрана при надходженні сповіщень, таким чином заощаджуючи ресурс акумулятора. Незалежно від того, чи телефон знаходиться в кишені або на столі в перевернутому положенні, датчики визначають його положення і не вмикають екран. Це особливо корисно, якщо сповіщення надходять з високою частотою, оскільки екран залишається вимкненим і ресурс акумулятора зберігається.

Як бачите, класти смартфон екраном вниз – це важливий запобіжний захід, який варто виконувати, щоб уникнути пошкоджень пристрою. Крім того, цей спосіб також дозволить забезпечити безпеку даних і запобігти випадкові натискання на екран.

Раніше УНІАН розповідав, що робити, якщо перестав працювати один навушник: у багатьох випадках, це відбувається з вини користувача. І вона легко вирішується. Також пояснювали, чи можна переривати зарядку акумулятора смартфона – відповідь багатьох здивує.

Вас також можуть зацікавити новини: