iPhone 15 та iPhone 15 Pro: сильні сторони та особливості

Чергова версія яблучного смартфона встигла здобути популярність серед фанатів бренду. Незважаючи на те, що у звичайнихАйфон 15 багато спільного з версіями iPhone 14 Pro, користувачі вже звикли, що американська корпорація дотримується саме такої тактики - наступного року iPhone 15 Pro також можуть бути дуже схожі в iPhone 16. Але чи робить це нову версію нецікавою, і чи розробники додали якісь інновації в нову лінійку?

Потужний процесор

Професійна модель iPhone 15 отримала флагманську версію процесора - A17. Звичайні iPhone 15 працюють з минулою серією чіпа, але після випробування продукту виявилося, що ресурсів процесора цілком вистачає для вирішення будь-яких завдань користувача. Понад те, продуктивності навіть 16 версії чіпа вистачить ще кілька років мінімум. Оперативної пам'яті навіть молодша версія смартфона повністю вистачає для роботи з будь-якими додатками.

Відео дня

Новий порт зарядки

Зовсім без інновацій не обійшлося навіть у випадку зі звичайними iPhone 15. Це перші яблучні смартфони, які мають стандартний порт зарядки USB-C. Це можна вважати ще одним кроком у бік універсальності пристроїв та зручності користувачів, проте, ґрунтуючись на нашому власному досвіді, Apple швидше за все запропонує кілька "покращених" зарядних пристроїв за додаткову плату.

Покращена камера

Камера – це козир розробників iPhone. У новому поколінні смартфонів камера стала ще комфортнішою у використанні. Приділили увагу автоматизації напівпрофесійної зйомки – тепер портретний режим включається автоматично. Як і раніше, зйомка супроводжується хорошим автофокусом та стабілізацією, а смартфон уміє знімати навіть за умов поганого освітлення.

А що з iPhone Pro?

Професійна версія смартфона, крім перерахованих опцій, має унікальні "фішки". По-перше, це корпус з титановими елементами, які чудово виглядають у новому футуристичному дизайні.

Як уже зазначалося вище, Pro-версія укомплектована флагманським процесором, одним із найпродуктивніших у всій індустрії. Новий чіп здатний працювати з графікою на рівні процесорів консолей та ПК.

Як і "молодша" версія, "прошки" мають універсальний порт для заряджання та обміну даними. Причому, в iPhone Pro використовується версія порту та кабелю 3.0, яка забезпечує найвищу швидкість обміну даними та може використовуватися, наприклад, при записі відео на зовнішні накопичувачі даних.