BOE Technology похвалилася ігровим монітором з 500 Гц / фото BOE

Технічна начинка ігрових аксесуарів та комплектуючих не знає меж. Виробники заліза докладають всі зусилля, аби їх продукція відповідала очікуванням навіть найвимогливіших геймерів, а також повною мірою передавала все, що розробники заклали в ігрову графіку.

Іноді інженери навіть випереджають час – наприклад, фахівці BOE. Китайська фірма днями розповіла про прорив у сфері моніторів для геймерів, пише Wccftech.

Їй вдалося створити 27-дюймову матрицю з роздільною здатністю 1920 x 1080 точок та частотою оновлення 500 Гц. Такі монітори в рази швидше за найпередовіші, представлені на ринку сьогодні, на зразок Asus, Alienware та Acer, які підтримують роботу "тільки" на частоті 360 Гц. Інші атрибути включають 8-бітну глибину кольору та час відгуку 1 мс.

Залишається лише питання, наскільки практичними будуть такі монітори. У геймерських цілях знадобиться комп'ютерне обладнання, здатне генерувати не менше 500 кадрів в секунду. Нині це рідкісне явище, яке, на додачу до всього, вимагає наявність найтоповішої відеокарти Nvidia або AMD, в той самий час оперуючи з простенькими іграми на кшталт кіберспортивних, із середньою графікою.

Але якщо користувачам таки вдасться скористатися перевагами монітора такого калібру, на виході вони отримають помітну перевагу в плані інпут лага, оскільки чим швидше оновлюється монітор, тим менше затримка між кадрами, і тим швидше поставляється інформація.

Нині панель знаходиться на стадії прототипу. Вартість нового пристрою поки не розголошується, так само як і доступність на ринку.

Читайте такожЗ'явилися перші тести відеокарти GeForce RTX 3050: на що здатна бюджетна новинка

Раніше УНІАН вже писав, що Xiaomi представила на ринку новий 70-дюймовий смарт-телевізор за ціною недорогого смартфона. Новинка отримала металевий корпус, а ширина рамок навколо дисплея становить 2 мм.

Вас також можуть зацікавити новини: