Як зменшити споживання батареї: вимкніть ці три функції / ua.depositphotos.com

Сучасні смартфони мають найбільш передові процесори, дисплеї, камери та інші елементи, які значно полегшують життя своєму власникові, виконуючи безліч різноманітних завдань. Однак разом з тим вони нещадно "жеруть" заряд акумулятора, через що батарея постійно потребує підзарядки. 

Поки Samsung планує прокачати батареї своїх смартфонів за технологією електромобілів, ми вирішили нагадати власникам смартфонів, що саме так швидко "з'їдає" їх дорогоцінний заряд. Наведені нижче рекомендації стосуються майже всіх моделей смартфонів.

Яскравий екран

Екран – мабуть, найбільш енерговитратний елемент смартфона. Звучить очевидно, але чим яскравіше екран і вище його роздільна здатність, тим більше енергії він споживає. Зокрема, це пов'язано з тим, що більша частина енергії, споживаної екраном, йде на підсвічування його пікселів.

Відео дня

Очевидно, що вам далеко не завжди потрібно, щоб ваш смартфон мав найвищу яскравість екрана. Перейдіть до налаштувань дисплея та оптимізуйте його яскравість. Ваші очі і батарея лише подякують вам.

Як варіант – увімкніть пункт "Автояскравість", для того, щоб смартфон "сам вирішував", яку яскравість виставити в залежності від освітлення. Щоб батарея сідала повільніше, також рекомендується увімкнути темний режим у налаштуваннях екрана.

Скріншот

Геолокація

GPS завжди був і залишиться одним з головних споживачів заряду батареї смартфона, після яскравого екрана. Це пов'язано з необхідністю отримання даних від супутників і стільникових веж, прорахунку місця розташування пристрою і передачі цих даних в потрібний додаток. Все це повторюється кілька разів на хвилину.

Наприклад, месенджерам і клієнтам соціальних мереж не обов'язково потрібно знати наше місце розташування, браузери і клієнти банків теж можуть обійтися без цієї інформації. Навіть погодні програми можуть виводити дані по встановленому вручну місту замість регулярного автоматичного пошуку.

Скріншот

За статистикою, від 10 до 15 встановлених додатків з доступом до геолокації можуть за ніч з'їдати до 10% заряду. Тому йдемо в налаштування і вимикаємо функцію GPS в більшості додатків. І вмикаємо її тільки тоді, коли це дійсно необхідно.

Сповіщення від додатків

Кожен раз, коли додаток відправляє сповіщення, пристрій повинен вийти зі сплячого режиму і виконати оновлення екрана та інші дії для відображення сповіщення. Якщо потік сповіщень позамежний, це може привести до швидкого розряду батареї.

Вимкніть сповіщення в менш важливих додатках, залишивши найнеобхідніші: месенджери, соцмережі і пошта. Або можна обмежити число сповіщень, які додаток може відправляти за певний період часу.

На Android-смартфонах також є фіча "Адаптивні сповіщення", яка отримує доступ до вхідних повідомлень користувача і самостійно визначає їх важливість і задає їм пріоритет для подальшої видачі. Її теж варто вимкнути для економії батареї.

Раніше УНІАН розповідав, як звільнити пам'ять смартфона, не видаляючи нічого потрібного. У месенджерів в 2023 році є дивовижний талант засмічувати простір. Повернути смартфону його гігабайти можна шляхом очищення кеша.

Також ділилися нюансами про те, як правильно ставити смартфон на зарядку: ймовірно, більшість ніколи навіть не замислювалася про це, роблячи так, як вийде. Однак дуже важливо дотримуватися правильної послідовності при підключенні свого девайса до зарядки.

Вас також можуть зацікавити новини: