Windows 11 залишається непопулярною навіть через 2,5 роки після релізу / фото ua.depositphotos.com

Хоч перший випуск Windows 11 побачив світ майже 2.5 роки тому, ті, хто сидить на "десятці", доволі неохоче переходять на нову ОС. Аналітична компанія StatCounter опублікувала дані про частку різних версій Windows на початок 2024 року.

Згідно з актуальною статистикою, на поточний момент Windows 10 встановлено на 66,45% пристроях, тоді як Windows 11 знайшла відгук у серцях лише 27,83% користувачів.

Ба більше, якщо говорити про Україну, то тут ОС Windows 11 й зовсім безнадійно програє "десятці". Вона встановлена тільки на 15% комп'ютерах, в той час, як 76% користувачів віддає перевагу Windows 10. Цікавий ще той факт, що частка Windows 7 серед українців становить 5.36%.

Відео дня

Як видно, користувачі не поспішають переходити на нову версію ОС, навіть попри те, що Microsoft оголосила про припинення випуску контентних оновлень для Windows 10. Втім, повністю підтримка "десятки" закінчиться тільки в 2025 році.

Джерело: StatCounter

Джерело зазначає, що головною причиною повільного зростання популярності "одинадцятки" стали завищені системні вимоги. Як мінімум, в корпоративному секторі далеко не всі комп'ютери оснащені відповідними характеристиками для апгрейда на новітню ОС від Microsoft.

Разом з тим фахівці з Microsoft намагаються залучити якомога більше користувачів до Windows 11, впроваджуючи в нову ОС "просунуті" функції, у тому числі ШІ-помічника Copilot. Також компанія впровадила функції на базі ШІ в звичні додатки Paint, "Ножиці"і "Фотографії". 

Раніше Microsoft підтвердила, що реліз Windows 12 цього року чекати не варто, оскільки Windows 11 все ще недостатньо популярна серед користувачів. Тому цієї осені компанія випустить велике оновлення Windows 11 з опорою на штучний інтелект.

Вас також можуть зацікавити новини: