Як зарядити смартфон швидше: є п'ять рекомендацій / фото ua.depositphotos.com

В інтернеті є купа лайфхаків з правильної зарядки смартфона: від "золотих" правил до правильної послідовності при підключенні свого девайса до зарядки. Однак не так багато порад, як зарядити батарею швидше. Вони виручать, коли йти з дому потрібно прямо зараз і банально немає декількох годин для його зарядки.

Якщо гаджет сумно сигналить червоним значком батареї, а у вас обмежена кількість часу, ось п'ять перевірених способів, які допоможуть прискорити процес зарядки.

Заряджайте від розетки

Зарядка смартфона від розетки на практиці більш швидка, ніж зарядка від комп'ютера або ноутбука. Вся річ у тому, що зарядний пристрій, який поставляється з телефоном, має більшу потужність, ніж порти USB на комп'ютері.

Відео дня

Ідеально буде заряджати свій смартфон через кабель, який був в комплекті з девайсом або принаймні є його надійною заміною. Від дешевих аналогів смартфон підживлюється істотно повільніше.

Вимкніть телефон

Навіть у неактивному стані, лежачи просто на столі, смартфон продовжує виконувати цілий спектр ресурсомістких процесів: від Wi-Fi і Bluetooth до фонової роботи додатків з їх оновленням.

І нехай процеси, які виконуються на телефоні у фоновому режимі, коли він неактивний, досить економічні, краще все ж дати йому спокійно відновити сили.

Використовуйте дротові зарядні пристрої

Бездротова зарядка – штука зручна, якщо хочеться просто покласти на неї смартфон, забути про нього, а потім забрати повністю зарядженим. Але якщо вам потрібно якомога швидше зарядити телефон, то краще використовувати дротові зарядні пристрої.

Бездротова зарядка працює повільніше провідний / фото ua.depositphotos.com

Використовуйте кабель з функцією швидкої зарядки

Більшість сучасних смартфонів оснащені функцією швидкої зарядки, також відомою як "Quick Charge". Ця функція дозволяє використовувати спеціальний адаптер, який забезпечує вищу напругу і силу струму для зарядки акумулятора, тому він заповнюється швидше.

Для початку переконайтеся, що ваш смартфон підтримує цю функцію. Якщо так, придбайте спеціальний зарядний пристрій, в специфікаціях якого зазначено словосполучення Quick Charge. При цьому, цілком можливо, що кабель, що поставляється з вашим смартфоном, за замовчуванням підтримує функцію швидкої зарядки.

Увімкніть "Авіарежим"

Якщо не можете з якихось причин відключити смартфон, як альтернатива, переведіть телефон в режим польоту. При його активації телефон відключається від стільникової мережі і перестає виконувати інші завдання, які можуть "з'їдати" батарею, включаючи пошук мереж Wi-Fi і GPS. 

фото 9to5mac

Раніше УНІАН ділився простим лайфхаком, як звільнити пам'ять смартфона, не видаляючи нічого потрібного. У месенджерів сьогодні є дивовижний талант засмічувати простір – повернути смартфону його гігабайти можна шляхом очищення кеша.

Також розповідали, чому важливо оновлювати свій смартфон і що буде, якщо цього не робити. Незалежно від його масштабу непотрібних апдейтів не буває, оскільки кожне з них – це поліпшення існуючої версії системи. 

Вас також можуть зацікавити новини: