Ілюстрація bank.gov.ua

На Тернопільщині у 2018 році за порушення правил продажу алкоголю та тютюну підприємців оштрафовано на 8,572 млн грн.

Як повідомили УНІАН у Секторі комунікацій Головного управління ДФС у Тернопільській області, протягом року управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Тернопільській області було проведено 412 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

В усіх випадках встановлено порушення закону. Зокрема, 125 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних  цін, 51 факт реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці,  31 факт продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, 11 фактів роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів, 5 фактів роздрібної торгівлі алкогольним напоями та 21 факт роздрібної торгівлі тютюновими виробами без ліцензії.

Відео дня

Відтак було анульовано 389 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, в тому числі 43 ліцензії за порушення вимог Закону України № 481 в частині продажу алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років.

Анульовано 297 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними, в тому числі 26 ліцензій за порушення вимог Закону України № 481 в частині продажу тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Загалом станом на початок 2019 року на території області діє 4 тис. 530 діючих ліцензій, з них 2 тис. 484 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2 тис. 46 на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.