фото прес-служби ТОДА

На Тернопільщині сьогодні відбулася засідання Українсько-польської міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, захід відбувся у Збаразькому замку під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслава Негоди. Польську делегацію очолив заступник Міністра внутрішніх справ і адміністрації РП, Голова польської частини Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва Рената Щенх.

Участь у нараді взяли також голова ТОДА Степан Барна, віце-маршалок Люблінського воєводства Збігнєв Войцеховскі, віце-Воєвода Підкарпатського воєводства Люцина Подхаліч.

Відео дня

Під час засідання учасники обговорили основні проблеми пунктів пропуску та прикордонної інфраструктури, методи запобігання та протидії правопорушенням під час перетинання українсько-польського кордону, питання транскордонного співробітництва та багато іншого. 

фото прес-служби ТОДА

«Це вперше засідання відбувалося на неприкордонній території і ми раді, що саме на Тернопільщині. Дуже важливо, щоб покращувалися зв'язки і з Тернопільською областю, адже на деяких етапах у нас з поляками була спільна історія. Та окрім історії, потрібно дбати і про спільне майбутнє, аспекти якого ми сьогодні обговорювали», – зазначив  Негода.

Барна висловив сподівання, що нинішній захід покращить співпрацю з польськими партнерами.

«Тернопільщина активно розбудовує міжнародну діяльність, економічну та культурну співпрацю. Зокрема, у нас укладені Угоди про співробітництво з Підкарпатським та Люблінським воєводствами. Переконаний, що напрацювання, вироблені в ході сьогоднішнього засідання, дадуть позитивні результати, а Тернопільська область зможе реалізовувати спільно з польськими партнерами ще більше проектів, активізує свою співпрацю з іншими воєводствами Республіки Польща», – наголосив очільник області.