Сюжет дня : Філарет проти ПЦУ

Філарет проти ПЦУ

3 січня у соборі Святої Софії Київської під час божественної літургій відбулась церемонія інтронізації (входження на престол) предстоятеля Православної церкви України (ПЦУ), митрополита Київського і всієї України Епіфанія. 

15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Втім вже у травні 2019 року розгорівся конфлікт новоствореної церкви з  патріархом Філаретом. Останній заявив, що не збирається виконувати низку умов Томосу про автокефалію, наданого Вселенським патріархатом для Православної церкви України. Також Філарет переконує, що УПЦ Київського патріархату продовжує існувати, а в самій Православній церкві України допускає розкол.

Новини створення помісної церкви в Україні

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся