Пасажирів закликають не брати "домашню" їжу в літак / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Багато мандрівників все частіше беруть з собою в дорогу заздалегідь приготовлену вдома їжу, щоб не платити завищену ціну за перекус в аеропорту або на борту літака.

І хоча на перший погляд це здається ідеальним рішенням для економії грошей, воно може не тільки привести до харчового отруєння самого мандрівника, але і зробити політ нестерпним для всіх інших пасажирів літака, написала в своєму блозі для Sun Online Travel досвідчена стюардеса.

"Багато людей готують собі курячі салати або сендвічі та роли з м'ясом, не думаючи про те, що в їхніх рюкзаках або валізах не вистачає холодильника. Вам потрібно подумати про час, який вам знадобиться, щоб дістатися з дому до аеропорту, потім через аеропорт і на літак. Деякі люди зберігають цю їжу в боксі в сумці до шести годин, перш ніж взяти її з собою в літак і з'їсти. Це потенційно може завдати шкоди вашому шлунку, і єдине видовище, яке ви побачите під час відпустки в місті, – це внутрішня частина унітазу вашого готелю", – пояснила вона.

Відео дня

За словами автора блогу, хоча куплена в аеропорту їжа може виявитися на порядок дорожчою за "домашню", принаймні, вона або буде з холодильника, або щойно приготовлена.

Крім того, зазначає вона, це позбавить інших пасажирів від затхлого запаху чужого обіду.

"Навіть найм'якший сир на сендвічі з білим хлібом почне трохи пахнути, якщо його залишити в коробці на кілька годин. Але в наші дні люди набагато сміливіші у своїх смаках. Ви коли-небудь потрапляли в пастку в літаку, коли хтось їв рол з квашеною капустою чи кімчі? У мене є такий досвід і це жахливо", – розповіла стюардеса.

При цьому автор блогу додала, що якщо мандрівник все ж твердо налаштований взяти в літак свою їжу, варто подбати про те, щоб це були прості продукти, які довго не псуються без холодильника і не мають різкого запаху.

"Крім цього, ви можете просто з'їсти що-небудь в аеропорту, що цілком може бути найбезпечнішим варіантом", – резюмувала вона.

Як повідомляв УНІАН, раніше стюардеса розповіла, чому більша частина товарів в duty free в аеропортах – це грабіж.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.